Jan Kastelein (Wissenkerke)

Ik fotografeer sinds eind zestiger jaren en heb een aantal jaren zelf in de doka zwart/wit afdrukken gemaakt. Gedurende een korte periode heb ik ook wat kleurafdrukken gemaakt.

Wat betreft onderwerpen om te fotograferen heb ik geen specifieke voorkeur. Ik fotografeer veel op vakantie en voor de rest alles wat ik leuk vind.

Sinds de oprichting, 10 jaar geleden, ben ik lid van Fotoclub Noord-Beveland.

Ik ben geboren in 1947 en woon in Wissenkerke. Ik fotografeer sinds eind zestiger jaren en heb een aantal jaren zelf in de doka zwart/wit afdrukken gemaakt. Gedurende een korte periode heb ik ook wat kleurafdrukken gemaakt.

Ik heb een flink aantal verschillende kleinbeeldcamera’s gehad, waaronder een Werra, Konica en Canonnet 28. Op een gegeven moment ben ik overgestapt op spiegelreflex camera’s, een Canon AE1 en begin jaren 90 een Minolta 7Xi.

In 2001 schafte ik mijn eerste digitale camera aan, de Sony DSC S70. Dit was een 3MP compactcamera met een 3x zoomlens en kostte destijds inclusief een 8Mb geheugenkaartje zo’n 2100 gulden. Ik kocht er een 64Mb kaartje bij, toen voor 500 gulden. Die prijzen zijn niet te vergelijken met de huidige prijzen.

Daarna stapte ik over op een Sony A100, een spiegelreflex camera. Daarop pasten daar de lenzen van de Minolta, zij het dat de effectieve brandpuntsafstand vanwege de sensor afmetingen ongeveer verdubbelde. Hierdoor bleef ik bij Sony en schafte een tijd later een Sony A55 aan.

Momenteel fotografeer ik met een Sony A77 II met een aantal lenzen en een Sony RX10 III superzooom.

Wat betreft onderwerpen om te fotograferen heb ik geen specifieke voorkeur. Ik fotografeer veel op vakantie en voor de rest alles wat ik leuk vind.

Sinds de oprichting, 10 jaar geleden, ben ik lid van Fotoclub Noord-Beveland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *