Smartphone

Nog enkele loten aan aan stam van digitale camera\’s zijn de Compact Camera en de Smartphone. Daarnaast is er nog veel meer wat we hier voor het gemak maar buiten beschouwing laten.

De Smartphone, ontstaan vanuit de mobiele telefoon in combinatie met de steeds kleinere laptop of tablet, is wereldwijd verreweg de meest gebruikte camera. Iedereen, van jong tot oud weet foto’s te maken van zichzelf en alles om zich heen.

De camera in een Smartphone wordt gekenmert door de zeer kleine beeldsensor en de beperking van het aantal instelmogelijkheden. De beeldsensor is niet groter dan enkele millimeters, de lens is zo groot als een druppel. Er zijn varianten met meerdere lenzen (tele, groothoek, macro) en meerdere sensoren. En dat alles in ieniemini formaat. Ondanks doe beperkingen worden er talloze foto’s mee gemaakt die de moeite waard zijn.

De Compact Camera kun je plaatsen tussen de Smartphone en de BridgeCamera. De beeldsensor heeft een middelmatige grootte, in de orde van 6×4,5 mm. Ze hebben vaste (zoom)lens en een zoeker ontbreekt vaak. Wat je fotografeert zie je dan op een beeldscherm aan de achterzijde

Ze zijn kwalitatief in de regel goed en voorzien van vele instelmogelijkheden met een beperkt aantal knoppen aan de buitenkant. Dat hangt natuurlijk verder af van de prijs/kwaliteits verhouding. Zo’n ding kan handig zijn als je op stap gaat, weinig mee kan nemen en je niet genoeg hebt aan de kwaliteit van mogelijkheden van een Smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *