Digitale spiegelreflex camera

De Digitale spielgereflex camera (of DSLR camera) is gebaseerd op de technologie van zijn analoge voorganger: de (kleinbeeld) spiegelreflex camera.

Het is een beproefde, maar relatief dure, technologie waarmee camerafabrikanten in staat waren snel op in te spelen op de digitalisering van de fotografie.

Mechanisch en optisch is de spiegelreflex een technisch hoogstandje waarbij je in de zoeker via een spiegel door de lens kijkt. JeĀ  ziet zonder enige vertraging wat er op een foto gaat komen zodra je op de ontspanner drukt. Ook als je er een andere lens op zet blijft dat zo functioneren.

De electronica, de sensor en de processr, die vervolgens hun werk doen om het beeld vast te leggen, verschilt niet wezenlijk van andere cameratypes. Door de geleidelijke verbetering van de electronica en verandering van menselijke voorkeur wordt de spiegelreflex technologie langzamerhand verdrongen door de systeemcamera.