Janneke de Smit

Ik fotografeer sinds de jaren 70. Dit waren vooral vakantiefoto’s. Pas toen onze schoonzoon mij liet kennismaken met een digitale camera werd fotografie een hobby. Met name landschappen, bloemen, kerken en macrofotografie hebben mijn voorkeur fotografie. Via de fotoclub kom ik in aanraking met het fotograferen van andere onderwerpen en dit geeft soms verrassende resultaten.

Lente en herfst zijn mijn favoriete seizoenen. Het voelt alsof de natuur in de startblokken staat in al zijn pracht tevoorschijn te komen. Maar de herfst spant voor mij wel de kroon. Mooie paddenstoelen zoeken en dan een prachtige plaatje schieten. Ik kom er graag vroeg mijn bed voor uit!

Op dit moment, begin 2023, draag ik in mijn tas doorgaans een Canon EOS 7D met een 18-200mm lens. Daarnaast gebruik ik een 50mm, een 85 mm en een 100 mm macro lens. Het gebruik van de externe flitser is nog steeds een lastig punt.

Eigenlijk ben ik nooit helemaal tevreden over mijn foto’s. Zeg maar gerust dat ik zeer kritisch ben. Er valt altijd wel iets te verbeteren.

Ik ben geen kei in de nabewerking en eigenlijk probeer ik dat zo min mogelijk te doen. Desondanks staan zowel Lightroom als Photoshop op de computer. Met de basisbeginselen kan ik aardig uit de weg.
MomenteelĀ  staat het fotograferen op een laag pitje. Ik heb uitdagingen nodig om op pad te gaan, het liefst met gelijkgestemden. Ook workshops zijn heel leerzaam. En dat laatste hoop ik dit jaar weer eens te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *