Jan Kastelein (Geersdijk)

Ik ben andere Jan Kastelein en woon in Geersdijk. Fotograferen doe ik al sinds de jaren 70. De fotografie beperkte zich in het begin veelal tot de vakanties en was een beetje vrijblijvend.

Toen ik belangstelling kreeg voor het zelf ontwikkelen van negatieven en foto’s heb ik me wel iets meer in de fotografie verdiept. 

Mijn voorkeur in de fotografie  gaat uit naar landschappen, details in landschappen, portretten en nachtfotografie.

Ik fotografeer al sinds de jaren 70. De fotografie beperkte zich in het begin veelal tot de vakanties en was een beetje vrijblijvend.

Toen ik belangstelling kreeg voor het zelf ontwikkelen van negatieven en foto’s heb ik me wel iets meer in de fotografie verdiept. Enkele jaren heb ik een doka gehad, maar toen we gingen verhuizen naar onze huidige woning was daar eigenlijk geen plaats meer voor. De affiniteit met zwartwit fotografie is wel gebleven. Ik vind dat erg mooi en pas het ook zelf nog graag toe.

Op dit moment fotografeer ik met een Nikon D7000 spiegelreflex camera. De lenzen die ik gebruik zijn: Nikon 16-85 zoomlens, Nikon 50 mm vast brandpunt en een Sigma 70-300. Verder nog een flitser  (Nikon SB 600). Daarbij heb ik voor portretfotografie een flitsset aangeschaft.

Mijn voorkeur in de fotografie  gaat uit naar landschappen, details in landschappen,  portretten en nachtfotografie.

De oprichting van de fotoclub viel samen met mijn vervroegde pensionering en ik ben dan ook vanaf de oprichting lid geworden en  heb daar geen spijt van gehad. Door het contact met andere clubleden op de clubavonden, de gezamenlijke uitstapjes, de diverse lezingen die we in de loop van de tijd hebben gehad, heb ik heel wat opgestoken en zeker ben ik wat serieuzer met fotografie bezig.

Het mooie van de fotoclub Noord-Beveland is dat er plaats is voor iedereen. Of je fanatieke fotograaf bent, of zomaar een liefhebber, je bent welkom en je leert er altijd wat en de leden zijn altijd bereid om je te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *