Over camera’s

We leven inmiddels in de tijd van digitale fotografie en bijbehorende camera’s. Die variëren van een eenvoudige Webcams tot geavanceerde digitale camera’s. In deze sectie vind je artikelen over wat principes en verschillende soorten camera’s.

Digitale fotografie wil zeggen dat het beeld wordt vastgelegd op een elektronische beeldsensor. De sensor (en daarmee de beeldinformatie) wordt uitgelezen door een ‘klein maar dapper’ computertje die in de camera is gehuisvest.

Welke camera? Er zijn verschillende manieren om camera’s te typeren. De meest gebruikte typering is overeenkomstig de technische kant, de manier waarop de camera is gebouwd.

Een andere benadering hangt samen met de grootte van de sensor in de camera, zoals de ‘Full frame’ camera. Daarover meer in het artikel over sensors en pixels.

Wat bij je past en hoe goed jouw camera moet zijn, is een persoonlijke kwestie. Veel informatie is beschikbaar bij leden van de fotoclub of op heb web. Ook interessant is een blik op het marktaandeel van diverse fabrikanten.

Marktaandeel gelaimd door de vijf grootste camerafabrikanten. Met Canon aan top komt bij 94% uit Japan.