Het ontstaan

Het idee voor het oprichten van een fotoclub is ontstaan in de zomer van 2011, als uitvloeisel van een aantal fotocursussen die Hans Schalk samen met andere vrijwilligers van het Internetcafé in Wissenkerke/Colijnsplaat heeft gegeven. Tijdens een ontmoeting met Cas Donker (fotograaf uit Kamperland), die ook fotoworkshops organiseerde, bleek dat hij ook wel wat in dit idee zag, dus niets lag meer voor de hand dan dit samen te gaan doen.

Zij kwamen in januari 2012 voor het eerst bij elkaar om met het zgn.’Oprichtingsbestuur’de lijnen uit te zetten. Dit heeft geresulteerd in een ’openbare oprichtingsvergadering’, gehouden op 14-02-2012, waarop men zich konden inschrijven als lid van de fotoclub.

Gezien het feit dat er op deze avond 46 personen aanwezig waren is wel gebleken dat er veel belangstelling was en zelfs veel meer dan wij hadden verwacht.

Kort daarna hebben Hans en Cas een aantal mensen gevraagd om samen ‘Fotoclub Noord-Beveland’ op te richten. Het ’oprichtingsbestuur’ bestond uit:

  • Hilda Venema – Kortgene
  • Cas Donker – Kamperland
  • Ko Duerink – Kamperland
  • Jan Soetekouw – Colijnsplaat
  • Hans Schalk – Geersdijk

Op 28 februari 2012 hebben we onze eerste ledenvergadering gehouden, waarbij personen die eerder niet konden, zich alsnog als lid konden inschrijven. Tijdens deze ledenvergadering is ook het bestuur van de vereniging gekozen. Op 29 februari stond de ’teller’ op 49 leden.