Hans Schalk

Hans Schalk verdient een ere-ere-plaats in onze Hall-of-Fame. Hij is de oprichter van de fotoclub en heeft is daarbij meer dan 10 intensief betrokken geweest.

In 2022 heeft hij om gezondsheidredenen een punt achter gezet achter zijn betrokkenheid.

“Ik ben geboren in Rotterdam en woonachtig in Zeeland. In 1989 afgestudeerd als ‘vakfotograaf’aan de Fotovakschool te Apeldoorn. Daarna een eigen fotostudio begonnen, waarin ik Portretfoto’s maakte en tevens aan ‘Productfotografie’ (met de Technische camera) deed. Verder het maken van Trouwreportages, Reclamefotografie, Ontwikkel/afdrukservice, Pasfoto’s, Vrije fotografie, enzovoorts. Op een gegeven moment ben ik gestopt ben met de studio, maar fotograferen doe ik nog steeds. Kennis en opgedane ervaring verdwijnt ook niet en wil ik graag delen met andere fotografen, of het nu amateurs of professionals zijn.”

Hans heeft in de loop der jaren een omvangrijke site met informatie over fotografie gebouwd: Fotohulp.nl

Verder is hij, ook als bestuurslid, nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het cameramuseum in Zierikzee.