Ontstaan van Fotoclub Noord-Beveland - Fotoclub Noord-Beveland

Ontstaan van Fotoclub Noord-Beveland

Het idee voor het oprichten van een fotoclub is bij mij onstaan in de zomer van 2011, als uitvloeisel van een aantal fotocursussen die ik samen met andere vrijwilligers van het Internetcafé in Wissenkerke/Colijnsplaat heb gegeven. Tijdens een ontmoeting met Cas Donker (fotograaf uit Kamperland), die ook fotoworkshops organiseert, bleek dat hij met hetzelfde idee 'rondliep', dus niets lag meer voor de hand dan dit samen te gaan doen!
Kort daarna hebben we een aantal mensen gevraagd om samen met ons "Fotoclub Noord-Beveland" op te richten. We hebben besloten om met het zgn. 'Oprichtingsbestuur' in Januari 2012 voor het eerst bij elkaar te komen om de 'lijnen' uit te zetten. Dit heeft geresulteerd in een 'openbare oprichtingsvergadering', gehouden op 14-02-2012 , waarop leden zich konden inschrijven als lid van de fotoclub. Gezien het feit dat er 46 personen aanwezig waren op deze avond is wel gebleken dat er veel belangstelling was en zelfs veel groter dan wij hadden verwacht.
Het 'oprichtingsbestuur' bestond uit;

Hilda Venema - Kortgene

Cas Donker -  Kamperland
Ko Duerink - Kamperland
Jan Soetekouw - Colijnsplaat
Hans Schalk - Geersdijk - http://www.fotohulp.nl

Op 28 februari 2012 hebben we onze eerste ledenvergadering gehouden, waarbij personen die eerder niet konden, zich alsnog als lid konden inschrijven. Tijdens deze ledenvergadering is ook het bestuur van de vereniging gekozen.
Op 29 februari stond de 'teller' op 49 leden.

Hans Schalk, februari 2012.

Webdesign: Hans Schalk - KvK-nummer: 55268382